Leren en ontwikkelen

Learning Service Providers: het uitbesteden van leren en ontwikkelen

15 mei 2023

Opvallen in een krappe arbeidsmarkt? Dan is het belangrijk te investeren in leeroplossingen die goed aansluiten bij de ontwikkelbehoeften van de medewerkers. De samenwerking met een Learning Service Provider (LSP) biedt hierbij uitkomst. In deze blog leggen we uit wat een LSP doet en geven we 5 redenen waarom organisaties kiezen voor een samenwerking met een LSP.

Annemarijn van den Berg

Online Marketeer

Opvallen in een krappe arbeidsmarkt? Dan is het belangrijk te investeren in leeroplossingen die goed aansluiten bij de ontwikkelbehoeften van de medewerkers. De samenwerking met een Learning Service Provider (LSP) biedt hierbij uitkomst. In deze blog leggen we uit wat een LSP doet en geven we 5 redenen waarom organisaties kiezen voor een samenwerking met een LSP.

Wat is een Learning Service Provider?

Een Learning Service Provider (LSP) is een bedrijf dat leermiddelen en technologieën levert aan organisaties die willen investeren in de ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers. De diensten die door een LSP geleverd worden zijn uiteenlopend. Zo ondersteunen LSP’s organisaties bij de selectie en ontwikkeling van opleidingsprogramma’s, de implementatie van de leeroplossingen en de evaluatie van leerresultaten. Een voorbeeld hiervan is het implementeren  van een Learning Management Systeem (LMS), waarmee organisaties eigen trainingscontent kunnen creëren en beheren. Meer lezen over hoe een LMS organisaties helpt groeien? Check dan ook onze blog over dit onderwerp. Ook andere technologieën kunnen worden ingezet om leerervaringen van medewerkers te creëren en optimaliseren, zoals augmented reality en virtual reality. De medewerkers van LSP’s zijn specialisten op het gebied van leren en ontwikkelen en kunnen daarom diensten leveren die precies aansluiten bij de behoeften van de organisatie en medewerkers. 

Waarom maken organisaties gebruik van Learning Service Providers?

Kiezen voor de diensten van een Learning Service Provider kan grote voordelen hebben voor je organisatie. Wij zetten de belangrijkste redenen om samen te werken met een LSP voor je op een rij:

  1. Kosten besparen door efficiëntie

Het uitbesteden van de ontwikkeling en implementatie van leer- en ontwikkelingsprogramma’s aan een LSP kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Organisaties krijgen hiermee namelijk de mogelijkheid om deze programma’s centraal te beheren en te monitoren. Door deze efficiënte en effectieve werkwijze bespaar je als organisatie tijd en kosten. Daarnaast weten de specialisten bij een LSP welke opleidingen voor jouw organisatie passend en voordelig zijn.

  1. Toegang tot expertise

Een Learning Service Provider bestaat vaak uit een team van specialisten. Deze specialisten kunnen organisaties nauwkeurig adviseren op alle verschillende onderdelen van de leer- en ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers. Hiermee wordt niet alleen de kwaliteit van de mogelijkheden beter, ook de interne capaciteit van de organisatie wordt vergroot door een toename in kennis.

  1. Leren en ontwikkelen op maat

Door de expertise en flexibiliteit van LSP’s is het mogelijk om voor organisaties leer- en ontwikkelingsprogramma’s op maat te creëren, aangepast aan de leerbehoeften van de medewerkers. Dit betekent dat organisaties kunnen profiteren van de nieuwste trends en ontwikkelingen in leren en ontwikkelen en hun programma’s kunnen aanpassen om te voldoen aan veranderende behoeften en doelen van jouw personeel.

  1. Hoge kwaliteit. 

LSP’s hebben alle kennis in huis om organisaties te helpen bij het ontwikkelen en selecteren van hoogwaardige leer- en ontwikkelingsprogramma’s. In een markt waar het scholingsaanbod enorm is, wil je als werkgever kiezen voor het beste voor je medewerkers. Met behulp van een LSP hebben medewerkers toegang tot scholing van hoge kwaliteit van erkende opleiders.

Alles-in-één opleidingsplatform voor bedrijven

Overtuigd van de meerwaarde van een Learning Service Provider voor je organisatie? Bij Opleiding.nl houden we ons dagelijks bezig met het optimaliseren van de leer- en ontwikkelingsmogelijkheden voor zowel medewerkers als werkgevers. Via ons alles-in-één opleidingsplatform, volledig in de huisstijl van jouw organisatie, wordt leren leuker én makkelijker. Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen ondersteunen? Lees dan meer over onze dienstverlening of boek direct een vrijblijvende kennismaking met één van onze experts.

Boek een vrijblijvende demo

Benieuwd naar de mogelijkheden van Opleiding.nl voor jouw organisatie? Boek een vrijblijvende demo om te zien hoe het platform in de praktijk werkt en stel al je vragen aan onze professionals.

Boek een demo