Leren en ontwikkelen

E-learning stimuleren binnen je organisatie: zes redenen om dit zeker te doen!

18 april 2023

Je werknemers voorzien van de juiste scholing kan een flinke uitdaging zijn. De drempel om klassikale lessen te volgen kan voor sommigen net te hoog zijn. Ook een lange reistijd […]

Zoëll Yan-Karamat Ali

Content marketeer
Vrouw met bril in haar hand achter laptop in zakelijke omgeving E-learning

Je werknemers voorzien van de juiste scholing kan een flinke uitdaging zijn. De drempel om klassikale lessen te volgen kan voor sommigen net te hoog zijn. Ook een lange reistijd of ongunstige startmomenten kunnen redenen zijn voor je werknemers om (bij)scholing op de lange baan te schuiven. Toch is het volgen van klassikale lessen niet meer de enige manier om te studeren. Met E-learning behalen je medewerkers hetzelfde diploma, maar dan volledig vanuit huis én in hun eigen tempo. In dit blogartikel behandelen we de grootste voordelen van E-learning.

  1. Studeren waar je maar wilt
  2. Geen reistijd
  3. Eigen tijd indelen: sneller of langzamer studeren
  4. Direct starten
  5. De docent is altijd bereikbaar voor vragen
  6. E-learning is voordeliger

1. Overal studeren met E-learning

Studeren in deeltijd is volledig gericht op werkend Nederland. Zo zijn klassikale opleidingen al goed te combineren met een baan. E-learning biedt daar bovenop extra flexibiliteit doordat je medewerkers niet aan klassikale bijeenkomsten gebonden zijn. Zo kunnen ze overal ter wereld studeren, bijvoorbeeld in de trein naar het werk, of op zakenreis.

2. Geen reistijd

Een groot deel van alle opleidingen wordt op verschillende locaties door heel Nederland verzorgd. Toch kan een medewerker om verschillende redenen niet in staat zijn om (ver) te reizen voor een opleiding. Voor hen kan E-learning uitkomst bieden. Na inschrijving wordt het lesmateriaal opgestuurd en kan je medewerker direct aan de slag gaan met zijn of haar ontwikkeling.

3. Sneller of langzamer studeren

Een ander voordeel van E-learning is dat je medewerkers hun eigen studietempo kunnen bepalen. Alle opleidingen op Opleiding.nl zijn deeltijdopleidingen. Deze zijn dus gebaseerd op een studiebelasting van bepaald aantal uren per week. Het precieze aantal uur vind je terug in de omschrijving van de opleiding. Dit betekent dat hoe méér tijd je per week kunt besteden aan je opleiding, hoe sneller je je diploma binnen hebt.

Zo kunnen je fulltime medewerkers met een druk gezinsleven langer over hun opleiding doen en uiteindelijk toch hetzelfde diploma halen. Omgekeerd hebben parttime medewerkers zonder verdere verplichtingen de mogelijkheid om hun opleiding sneller dan de gestelde studieduur af te ronden. Zo zijn je medewerkers sneller weer volledig beschikbaar voor hun werkzaamheden.

4. Direct starten

Bij klassikaal georganiseerde opleidingen is je personeel afhankelijk van beschikbare startmomenten en -locaties. Hierdoor moet je als werkgever soms enkele maanden vooruit plannen. Wanneer er enige haast is bij de inschrijving is E-learning een uitstekend alternatief. Je medewerker kan in de meeste gevallen direct starten zodra de inschrijving volledig is afgerond.

5. Altijd contact met docent en medestudenten

Veel mensen die de voorkeur geven aan klassikale bijeenkomsten, vinden het fijn om een figuurlijke stok achter de deur te hebben. Vaak wordt dan ook gedacht dat studenten er alleen voor staan als ze kiezen voor E-learning.

Gelukkig is niets minder waar. Met E-learning studeer je zelfstandig, maar nooit alleen. Via het online studieplatform kunnen studenten contact opnemen met medestudenten. Ook kunnen ze met medestudenten groepjes vormen om samen aan groepsopdrachten te werken. En de docent? Die is online altijd binnen handbereik voor vragen of het inleveren van huiswerkopdrachten.

6. E-learning is voordeliger

Een bijkomend voordeel van E-learning is dat de E-learningvariant geen extra kosten (bijvoorbeeld arrangementskosten) kent. Afhankelijk van de opleiding of cursus die jouw medewerker kiest, kan dit tot enkele honderden euro’s schelen.

Dit kan vooral voordelig uitpakken wanneer je medewerker ook gebruikmaakt van het STAP-budget. Zo kan de keuze voor E-learning nét het verschil maken tussen een goedkope en een volledig kosteloze opleiding. Bekijk alle E-learnings die kosteloos zijn na aftrek van het STAP-budget.

Benieuwd naar de mogelijkheden van E-learning?

Opleiding.nl heeft een groot aanbod E-learningopleidingen en -trainingen. En deze zijn allemaal inbegrepen in onze zakelijke oplossingen. Zo kun je met ons All You Can Learn-abonnement jouw personeel nog eenvoudiger onbeperkt laten studeren voor een vast bedrag per medewerker per maand. Samen kijken naar de E-learningmogelijkheden voor jouw organisatie? Boek een vrijblijvende demo.