Opleiding.nl

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt opleiding.nl?
  Opleiding.nl ontzorgt jou als werkgever door te zorgen voor de ontwikkeling van jouw medewerkers. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van een overzichtelijk leerplatform in te richten met precies dat opleidingsaanbod dat iets toevoegt aan jouw organisatie. Tegelijkertijd zorgen wij voor een vlotte financiële, administratieve en procesmatige afhandeling zodat je veel tijd bespaart. Lees meer over onze werkwijze.
 • Wat is een opleidingsintermediair?
  Een opleidingsintermediair is een organisatie die zich focust op het bevorderen van opleiding en training van medewerkers in een specifieke sector of bedrijfstak. Zij fungeert als tussenpersoon van werkgevers, hun werknemers en opleiders. Dat wil zeggen dat de opleidingsintermediair assisteert bij het vinden van de juiste opleidingen en trainingen en daarmee inspeelt op de opleidingsbehoeften van organisaties.

  Daarnaast ontwikkelt ze opleidingsprogramma’s, biedt ze opleidingen en cursussen aan en geeft ze professioneel advies en ondersteuning bij opleidingsvraagstukken op basis van specifieke behoeften en beschikbare budgetten. Een opleidingsintermediair kan een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van medewerkers van organisaties.
 • Wat is een opleidingsbroker?
  Een opleidingsbroker is de schakel tussen opleiders en organisaties en individuen. Ze assisteert bij het vinden van de juiste opleidingen en trainingen. Daarnaast geeft ze professioneel advies over opleidingsmogelijkheden op basis van de specifieke behoeften van klanten en hun beschikbare budgetten. Een opleidingsbroker geeft organisaties de gelegenheid om tijd en geld te besparen door het vinden de meest geschikte opleidingen in één keer. Opleiding.nl Zakelijk is zo’n opleidingsbroker.
 • Wat is een opleidingsbudget?
  Een opleidingsbudget is een door organisaties beschikbaar gesteld bedrag waarmee medewerkers een opleiding, training of cursus kunnen volgen. Hiermee kunnen werknemers hun leerdoelen bereiken en aan de slag gaan met hun ontwikkeling. Werknemers kunnen in overleg met medewerkers - of zelf - besluiten op welke manier zij het opleidingsbudget besteden.
 • Wat is een Learning Record Store (LRS)?
  Een Learning Record Store (LRS) is een digitaal opslagsysteem dat data verzamelt uit diverse bronnen waarin leeractiviteiten plaatsvinden. Op die manier kun je eenvoudig bijhouden hoe medewerkers presteren en hoe de ontwikkeling van hun kennis en vaardigheden vordert. Wanneer je een LRS wilt inzetten, is het belangrijk om goed in kaart te brengen waar je de data voor wilt gebruiken. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld het verbeteren van de leerervaring van medewerkers of het achterhalen van leergedrag en -patronen. Als je deze doelen helder hebt, kun je LRS succesvol toepassen.
 • Wat is een Learning Service Provider (LSP)?
  Een Learning Service Provider (LSP) is een organisatie die opleidingsoplossingen biedt aan bedrijven en individuen. Dat houdt in dat een LSP organisaties ondersteunt bij het uitvoeren van L&D-activiteiten. Ze kan organisaties helpen met het opstellen van de juiste opleidingsprogramma’s en tijdrovende administratieve taken uit handen nemen om zo de kosten te verlagen binnen je bedrijf. Daarnaast biedt een LSP ondersteuning op het gebied van activatie en strategisch meedenken. Opleiding.nl Zakelijk is zo’n LSP. 
 • Wat is een Learning Management Systeem (LMS)?
  Een Learning Management Systeem (LMS) is een online leerplatform waarmee je de controle hebt over het leeraanbod in jouw organisatie. Je kunt de software ook delen met werknemers en/of klanten. Een LMS is handig voor het beheer van je administratie, rapportage en het uitnodigen van medewerkers. Een LMS werkt op bepaalde vlakken anders dan een LXP. Eén van de grootste verschillen is dat in een LMS jouw organisatie het leeraanbod bepaalt, waar bij de LXP je medewerkers volledig centraal staan. Een LMS helpt organisaties regie te voeren over de beleving van werknemers. Een LXP dient meer als ‘kennisaanbieder’ die een persoonlijke leerervaring biedt. Onze zusterorganisatie SkillsTown biedt een LMS en deze is ook naadloos te koppelen aan Opleiding.nl Zakelijk. 
 • Wat wordt er verstaan onder All You Can Learn?
  All You Can Learn is onze unieke totaaloplossing waarmee je medewerkers onbeperkt toegang krijgen tot het volledige aanbod op Opleiding.nl of een door jou geselecteerd deel van dit aanbod. Momenteel vallen hier maar liefst 9.000 opleidingen van 70 verschillende opleiders onder, en dit groeit nog iedere dag. Voor jou als werkgever biedt All You Can Learn het grote voordeel dat je precies weet waar je financieel aan toe bent: je betaalt namelijk een vast bedrag per medewerker per jaar. En voor dat bedrag kunnen jouw medewerkers zo veel opleidingen en trainingen volgen als zij maar willen. Meer voordelen van All-You-Can-Learn vind je op de pagina over onze dienstverlening.      
 • Is het mogelijk om een demo te boeken?
  Jazeker. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden van Opleiding.nl, geven we je graag een voorproefje. Tijdens dit vrijblijvende gesprek is er bovendien ook alle ruimte om vragen te stellen aan onze experts. Benieuwd geworden? Boek een demo.
 • Hoe snel kan mijn organisatie starten?
  Als het vrijblijvende kennismakingsgesprek goed is bevallen, zetten we het proces direct in gang en hebben je medewerkers tot het op maat gemaakte online leerplatform. Voor meer informatie, zie de pagina ‘Onze dienstverlening’.      
Vrouw met headset lacht - veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op

Contact