Een leercultuur draagt bij aan werkgeluk

Leren loont, dus is het belangrijk dat je als organisatie investeert in de ontwikkeling van een leercultuur. Wanneer medewerkers volop kunnen leren en ontwikkelen, worden ze creatiever, komen ze met meer ideeën en beleven ze meer werkplezier. Hierdoor presteren medewerkers beter en neemt het ongewenste verloop af.

Werkgeluk in relatie tot productiviteit

Jij wilt natuurlijk dat je medewerkers werkgeluk ervaren. Niet in de laatste plaats omdat deze medewerkers productiever zijn. Als je je werknemers de kans te geeft om zich te ontwikkelen, vergroot je hun werkgeluk. Dat is niet alleen goed voor de medewerkers, maar ook voor de organisatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gelukkige werknemers 31% productiever en drie keer creatiever zijn. Wij helpen je om werkgeluk te vergroten!

Een leercultuur creëren

Het creëren van een leercultuur doe je niet van de ene op de andere dag. Benieuwd hoe jij van jouw organisatie een lerende organisatie maakt? In ons blogEen leercultuur creëren? Zo doe je dat!’ geven we je een aantal praktische tips om leren in jullie bedrijfscultuur te integreren. Om de leercultuur in je organisatie een boost te geven, denken we mee over leeractivatie voor je medewerkers. En wil je opleidingsadvies op maat? Ook daarin voorzien we!

Bredere en duurzame inzetbaarheid

Leren loont. Door te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers, zorg je ervoor dat zij breder en duurzamer inzetbaar worden. Zo voorkom je uitstroom en bespaar je op wervingskosten. Meer weten over duurzame inzetbaarheid? In onze whitepaperHet rendement van duurzame inzetbaarheid’ gaan we dieper in op dit onderwerp.  

Aan de slag met een leercultuur? Stuur Edwin een persoonlijk berichtje!

Deze bedrijven zijn al volop bezig met het creëren van een leercultuur