Nieuwsberichten

Terugblik Learnfest 2023

29 juni 2023

Na maanden van voorbereiding vond op dinsdag 13 juni eindelijk Learnfest 2023 plaats, hét leerfestival voor L&D professionals. Het festival, met als thema ‘Recharge your Mind’, bood een boeiend programma dat zorgvuldig was samengesteld door SkillsTown en Opleiding.nl. In deze terugblik vertellen we je alles over dit zonovergoten evenement en de ervaringen van bezoekers.

Annemarijn van den Berg

Online Marketeer

Na maanden van voorbereiding vond op dinsdag 13 juni eindelijk Learnfest 2023 plaats, hét leerfestival voor L&D professionals. Het festival, met als thema ‘Recharge your Mind’, bood een boeiend programma dat zorgvuldig was samengesteld door SkillsTown en Opleiding.nl. Patrick Honing, content marketeer bij Opleiding.nl, was aanwezig op het evenement en ging in gesprek met de bezoekers. In deze blog vertellen we je alles over dit zonovergoten evenement en lees je de ervaringen die bezoekers met Patrick hebben gedeeld op de fantastische locatie van dit jaar: Fort de Batterijen in Nieuwegein.

Een inspirerend en dagvullend programma

Op de fantastische locatie Fort de Batterijen in Nieuwegein vond een gevarieerd programma plaats met onder andere drie workshoprondes over actuele onderwerpen zoals de rol van nieuwe technieken zoals kunstmatige intelligentie in leren en ontwikkelen, het motiveren van medewerkers en de voordelen en uitdagingen van remote werken. In de middag werd kennisdeling gecombineerd met beweging tijdens de georganiseerde SkillsWalks en was er ruimte voor ontspanning tijdens een cacao sessie. Al deze programmaonderdelen hadden één gemeenschappelijk doel: onze bezoekers inspireren. En dat is gelukt! Femke Geerligs (Bronkhorst, L&D Specialist) vertelt hierover:

“Uit de ene workshop haal je meer dan de andere, maar het is leuk om hier te zijn. En overal pik je iets op! Dan beginnen bij mij altijd vanzelf de radartjes al te draaien: wat kan ik hiermee in mijn eigen werk? Dat hoeft maar een klein haakje te zijn waarmee je al iets kan.”

 

Sprekers Opleiding.nl

Names Opleiding.nl waren drie experts aanwezig om hun kennis te delen met de aanwezige L&D specialisten. Delilah Hesseling gaf tijdens haar interactieve workshops tips om ontwikkelingsmogelijkheden hoog op de agenda te krijgen binnen organisaties. Dit onderwerp verdiepte zij verder tijdens een SkillsWalk, waarbij ze in gesprek ging met de bezoekers. Renée van der Most, manager van EduMS, vertelde tijdens haar kennissessie meer over de technische mogelijkheden bij het organiseren van leren en ontwikkelen. Beide sprekers ontvingen lovende reacties van de bezoekers.

Edwin Feldbrugge ging tijdens zijn workshop met bezoekers in gesprek over onbeperkt leren en het tonen van goed werkgeverschap. Ook zijn sessie werd positief ontvangen door de bezoekers. Sandra de Haan, opleidingscoördinator bij Univé was aanwezig bij de workshop van Edwin, met wie zij ook al eerder contact had. Zij vertelt ons:

“Deze sessie was een bevestiging van ons goede gevoel. Dit kan echt goed voor onze organisatie zijn!”

Delilah Hesseling

Ontmoetingen op het festivalterrein

Learnfest bood de bezoekers niet alleen de gelegenheid om inspiratie op te doen tijdens workshops en kennissessies, maar ook om volop contact te leggen met andere professionals. Onder de noemer Learnfriends was er zelfs een speeddate-optie om andere professionals te ontmoeten. De ontmoetingen op het festivalterrein bleken van grote toegevoegde waarde voor veel bezoekers. Zo deelt Annemieke de Bruijn (Interne communicatie bij Domino’s Pizza Nederland) enthousiast:

 “We hebben veel opgestoken van de kennissessies, maar ook heel veel leuke mensen gesproken. Dat is heel interessant, omdat je soms zo in je eigen werkbubbel zit of in je eigen onderwerp bij je eigen bedrijf. Hier kun je je eigen ervaringen met anderen delen.”  

Ook Sandra de Haan van Univé was blij met de mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten: 

Het is echt een heel ontspannen dag. We laten ons vooral ook inspireren, want je komt met zoveel verschillende mensen in contact tijdens zo’n dag. Omdat je allemaal in hetzelfde vak zit, krijg je heel interessante gesprekken. Dat geeft stof tot nadenken, en daarnaast doe je ook nieuwe contacten op!”

Tijd voor ontspanning en lekker eten

Ook buiten de kennissessies was er genoeg te beleven tijdens Learnfest. Zo was de karikaturist Ronald Kronenburg aanwezig, bij wie bezoekers binnen 5 minuten een karikatuur van zichzelf konden laten tekenen op een bierviltje. Daarnaast was sneldichter David Mulder aanwezig om bezoekers te voorzien van een gedichtje op maat. Beiden werden de hele dag druk bezocht en leverden leuke souvenirs op.

En wat is een festival zonder lekker eten en verfrissende drankjes? Op het festivalterrein konden bezoekers bij diverse foodtrucks genieten van onder andere smakelijke hamburgers en verfrissende salades. Ook waren er genoeg mogelijkheden om gehydrateerd te blijven tijdens deze warme dag, bijvoorbeeld bij de smoothiebar of in het AI café.

Sneldichter David Mulder

Prijzen winnen via de event-app

Gedurende het festival maakten bezoekers gebruik van de app “Op locatie!” waar ze informatie konden vinden over de verschillende programmaonderdelen. Daarnaast konden ze punten verdienen door bepaalde activiteiten via de app te voltooien. Aan het einde van de dag ontving de winnaar een mooi prijzenpakket. Het gebruik van de app werd door veel bezoekers positief beoordeeld. Annemieke de Bruijn (Interne communicatie bij Domino’s Pizza Nederland) vertelt ons:

“De app is ontzettend handig om iedereen te informeren, zonder iedereen bij elkaar te roepen en aankondigingen te doen via een microfoon. Het was heel fijn om een notificatie te ontvangen wanneer de sessies op het punt van beginnen stonden, ook om het engagement hier hoog te houden. Allemaal super positief!” 

Magische afsluiting

De dag werd op betoverende wijze afgesloten door de beroemde illusionist Hans Kazan, die de bezoekers wist te inspireren met zijn verhaal over zijn leerzame weg met vallen en opstaan naar succes. Uiteraard ging dit niet zonder zijn meesterlijke goochelkunsten te tonen. Zijn optreden zorgde voor veel gelach en verwondering bij het publiek.

Na dit spectaculaire optreden was het tijd voor een gezellige borrel, waar nog uitgebreid werd nagepraat over de onvergetelijke ervaringen van de dag. Bij het verlaten van het evenement ontvingen de bezoekers een goedgevulde goodiebag, met onder andere een Learnfest powerbank en een Opleiding.nl thermosbeker. Bovendien kregen ze de kans om een exemplaar van Tom Bos’ boek, getiteld ‘De ouderwetse toekomst van opleiden’, mee naar huis te nemen.

Learnfest 2024

Al met al kijken we met veel plezier terug op deze geslaagde dag. In 2024 zal Learnfest opnieuw plaatsvinden. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Veel bezoekers kijken er nu al naar uit, zoals May Berben (P&O bij Qliq Primair Onderwijs):

“Voorheen gingen onze collega’s van Innovatie hier naartoe, maar de gunfactor is groot en nu mochten wij een keer. We krijgen volgend jaar ruzie, want we willen allemaal naar Learnfest. We hebben echt een cadeautje gekregen van onze collega’s.

Ook wij kijken ernaar uit om in 2024 weer enthousiaste bezoekers op ons festival te mogen verwelkomen. Het belooft weer een groot feest te worden. Zeker weten dat je er op tijd bij bent? Schrijf je dan nu alvast in voor de voorrangslijst.

Schrijf je in en mis het niet

Ons gemist op het festival?

In de tussentijd gaan wij uiteraard ook graag in gesprek met professionals die geïnteresseerd zijn in het bieden van ontwikkelingsmogelijkheden. Benieuwd naar de kennis en diensten die wij te bieden hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact