Goed werkgeverschap

Personeelsverloop? 4 tips om dit tegen te gaan!

25 januari 2024

Personeelstekort is in bijna alle sectoren aanwezig. Organisaties zoeken naar mogelijkheden om medewerkers aan te trekken én te behouden. Daarom geven we je 4 tips, waarmee je medewerkers overtuigt dat ze bij jou goed zitten!

Patrick Honing

Content marketeer
Tevreden werknemers die samenwerken

We hebben er al een tijdje mee te maken: een moeilijke situatie op de arbeidsmarkt door krapte. Niet voor niets wordt krapte op de arbeidsmarkt beschouwd als een van de HR-trends van dit jaar, zoals je hebt kunnen zien in onze infographic De HR- en L&D-trends van 2024. In bijna elke sector is sprake van personeelstekort. Het laatste dat je dan wilt, is dat jouw medewerkers hun geluk elders beproeven! In dit blog lees je wat je als organisatie kunt doen om werknemers binnenboord te houden.

Stimuleer de betrokkenheid van werknemers

Je maakt medewerkers blij als ze inspraak krijgen in de dingen die spelen in de organisatie. Maar niet alleen door ze zeggenschap te geven, ook door open en eerlijk te communiceren kun je rekenen op meer betrokkenheid bij werknemers. Ook activiteiten en programma’s in de vorm van teambuilding kunnen enorm bijdragen aan medewerkers die binding hebben met je organisatie. We kennen allemaal de gezamenlijke lunchpauzes en teamborrels. Het klinkt misschien als de bekende weg, maar het zijn activiteiten die écht zorgen dat er een positieve teamcultuur ontstaat en onderlinge relaties worden versterkt. Om nog even terug te komen op de open communicatie: die gaat twee kanten op. Luister naar je werknemers en neem de signalen die je van ze krijgt serieus. 

Collega's die fijn samenwerken

Leren en ontwikkelen en loopbaantrajecten

Niemand wil stil blijven staan. Zorg dus dat je werknemers meer dan voldoende mogelijkheden hebben om te groeien. Als mensen weten dat ze bij jou volop de kans hebben om zich verder te ontwikkelen, dan zullen ze minder snel geneigd zijn een deur verder te kijken. Het is daarom zaak om leren en ontwikkelen volledig te omarmen in het bedrijf, zowel in het werk als in opleidingen. Ook het besteden van aandacht aan loopbaantrajecten levert je organisatie veel op. Wij faciliteren dit in onze organisatie al voor leidinggevenden. Zij kunnen met loopbaantrajecten aan de slag op ons platform. Ook bedrijven als Google en Deloitte hebben het succesvol geïmplementeerd. Zij bieden medewerkers de mogelijkheid om aan persoonlijke projecten te werken, carrièrepaden aan te bieden en een eigen loopbaantraject te plannen en te volgen. Een dergelijke aanpak draagt bij aan de betrokkenheid van werknemers en vermindert tegelijkertijd het risico op personeelsverloop. 

Een prettige en flexibele werkomgeving creëren

Als je veel tijd doorbrengt op een bepaalde plek, dan wil je je daar logischerwijs op je gemak voelen. Dat kan in kleine dingen zitten. Denk bijvoorbeeld aan een behaaglijke temperatuur, een opgeruimde en schone omgeving, goede stoelen en voldoende daglicht. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar in de praktijk voldoet een werkomgeving niet altijd aan de genoemde voorbeelden. Wanneer je de werkomgeving als organisatie goed op orde hebt, zal men graag naar kantoor komen. Maar niet alleen een fijne werkomgeving zal leiden tot minder personeelsverloop, ook een flexibele werkomgeving is steeds belangrijker geworden. Onderzoek heeft uitgewezen dat bedrijven die flexibele arbeidsvoorwaarden bieden, zoals thuiswerkmogelijkheden en flexibele werktijden, aantrekkelijker zijn voor werknemers.   

Een groene en fijne werkomgeving

Zorg op alle vlakken voor een gezonde balans tussen werk en privé

Als organisatie is het essentieel om het welzijn van je medewerkers in de gaten te houden. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé. Hiermee voorkom je namelijk burn-outklachten en ontevredenheid bij werknemers. Je kunt als organisatie denken aan bijvoorbeeld flexibele verlofregelingen en aandacht voor welzijnsactiviteiten om oog te houden voor de mentale en fysieke gezondheid van je werknemers. Wat ook heel belangrijk is, is dat je weet wat er bij medewerkers speelt, zowel zakelijk als privé. Dat betekent dat je op de hoogte moet zijn en blijven van alles wat er op de werkvloer speelt en dat je altijd bereikbaar moet zijn voor je medewerkers. Een open en eerlijke bedrijfscultuur is namelijk een gezonde bedrijfscultuur. En mensen moeten zich op hun gemak voelen. Daarentegen zullen te veel stress, verplicht overwerken en een overkill aan controle ervoor zorgen dat je werknemers een negatief beeld krijgen van hun werkgever. En ook dat kan leiden tot meer personeelsverloop. Daarom adviseren we je om een prettige en warme bedrijfscultuur te creëren. Laat mensen weten dat je blij met ze bent, in woord en daad! 

Ga met ons in gesprek!

Je hebt in ons blog kunnen lezen wat je kunt doen om personeelsverloop tegen te gaan. We hopen dat deze tips je voldoende handvatten geven om je werknemers te behouden in deze tijd waarin veel bedrijven kampen met personeelstekort. Wil je graag nog meer advies over manieren om werknemers te behouden? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en ga in gesprek met onze professionals. Lees ook onze whitepaper ‘De oplossing voor personeelstekort: De impact van een goede employee experience’, waarin we bruikbare tips geven om werknemers binnen je organisatie te houden. Succes!