Klantcase

Opleiding.nl en DeWerkgever werken samen aan duurzame inzetbaarheid

Klantcase: DeWerkgever

Veel bedrijven verdienen meer geld aan arbeid dan met arbeid. Dat moet anders kunnen, vindt Edward Belgraver, initiatiefnemer ‘DeWerkgever’. Volgens hem wordt de baan te vaak gezien als winstmodel en is aandacht voor de loopbaan van mensen op de huidige arbeidsmarkt vaak ver te zoeken. Vanuit die gedachte start hij begin 2023 met ‘DeWerkgever’, een werknemerscoöperatie die mensen inkomensgarantie biedt tot aan hun pensioen.

De Werkgever is er zowel voor werkgevers als voor werknemers. Aan de ene kant helpen ze werkgevers om het risico bij ontslag en ziekte te minimaliseren tot slechts twee maanden. Aan de andere kant bieden ze medewerkers inkomenszekerheid tot hun 68e, ongeacht de reden van hun inkomensverlies. Zo werkt de coöperatie aan een gezonde samenwerking waar we met elkaar werken in plaats van voor elkaar.

De juiste opleiding op het juiste moment

Volgens Belgraver kunnen mensen op basis van hun goede gezondheid en de juiste skills altijd kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. Daarom gaat DeWerkgever op basis van data en assessments kijken waar het gat ligt tussen kansrijke banen die passen bij het individu en de huidige competenties van elk lid. Dat gat wil hij opvullen door op het juiste moment loopbaancoaches en opleidingen te bieden, zodat de leden preventief kunnen omscholen naar kansrijke beroepen. Opleiding.nl biedt DeWerkgever een platform om het vinden van de juiste opleiding op het juiste moment zo laagdrempelig mogelijk te organiseren.

“Het contact met Opleiding.nl verloopt heel prettig. Het is fijn dat je een partnership ontwikkelt waarin je samen de visie hebt om iets moois neer te zetten. Hoewel mijn visie op hoe de arbeidsmarkt georganiseerd moet zijn misschien best complex is, heb ik het idee dat Opleiding.nl deze goed begrijpt en hier ook een bijdrage aan wil leveren.”

Benieuwd naar de mogelijkheden van Opleiding.nl voor jouw organisatie?

Boek een vrijblijvende demo om te zien hoe het platform in de praktijk werkt en stel al je vragen aan onze professionals.

Boek een demo
“Hoewel mijn visie op hoe de arbeidsmarkt georganiseerd moet zijn misschien best complex is, heb ik het idee dat Opleiding.nl deze goed begrijpt en hier ook een bijdrage aan wil leveren.”

Edward Belgraver

Initiatiefnemer werknemerscoöperatie DeWerkgever

Overige cases

Opleiding.nl en UWV stimuleren de werkhervatting van cliënten

Bekijk case
Jan-Willem de Bruin - UWV

Opleiding.nl en Alpina Group maken leren en ontwikkelen laagdrempelig

Bekijk case

Opleiding.nl en UWV stimuleren de werkhervatting van cliënten

Bekijk case
Jan-Willem de Bruin - UWV