Klantcase

Opleiding.nl en Alpina Group maken leren en ontwikkelen laagdrempelig

Klantcase Alpina Group

Alpina Group is een jonge en ambitieuze organisatie die in 2021 is ontstaan door een fusie van de bedrijven Heilbron Groep en Voogd & Voogd Groep. Het bedrijf is gespecialiseerd in alle soorten verzekeringen, aangevuld met hypotheken, pensioenen, makelaardij, een eigen arbodienst en serviceproviding. De fusie die eerder plaatsvond was uitdagend, want het ging om veel organisaties die allemaal hun eigen cultuur hadden. Daarom is Waldo Consen – HR Directeur bij Alpina Group – met zijn team druk bezig om een eenheid te smeden binnen de organisatie. Het opzetten van een uniform systeem op het gebied van leren en ontwikkelen is één van de elementen die bijdragen tot het komen van één organisatie en cultuur. Om dit te realiseren, is Alpina Group de samenwerking met Opleiding.nl aangegaan.

Belang leren en ontwikkelen voor Alpina Group

Waldo benadert het realiseren van één Alpina Group op twee manieren. “Door bedrijfsmatig veranderingen in te zetten die bijdragen aan de eenheid, maar vooral ook door te investeren in het verkrijgen van een gemeenschappelijke cultuur. Zo is werkgeluk een belangrijk onderdeel van de visie van Alpina Group.” De filosofie van Alpina Group is namelijk kraakhelder: je mag alles worden, behalve ongelukkig. Binnen strategische thema’s worden projecten gerealiseerd die bijdragen aan werkgeluk. Eén van die thema’s is de kans om te groeien. Daarom is het belangrijk om leren en ontwikkelen binnen Alpina Group laagdrempelig te maken. Waldo zegt daarover: “Het in gesprek zijn over leren en ontwikkelen is bij ons gemeengoed. Met als uitgangspunt dat je altijd iets anders zou kunnen doen binnen Alpina Group. We bieden niet alleen een baan aan, maar voorzien in een loopbaan binnen onze organisatie.”

Verandering brengt uitdagingen

Leren en ontwikkelen draagt bij aan het werkgeluk van de medewerkers van Alpina Group, maar het is simpelweg ook noodzakelijk voor Alpina Group als adviesorganisatie om mee te kunnen gaan in externe ontwikkelingen en veranderingen. Waldo: “We zijn een innovatieve dienstverlener en dus streven we er altijd naar om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die aansluiten op de behoeften van onze klanten. Dat betekent dat het ook belangrijk is dat wij als organisatie investeren in het opdoen van nieuwe kennis, vaardigheden en competenties.” Maar een koerswijziging realiseer je niet van de ene op de andere dag. Waldo vervolgt: “Een fusie brengt veel veranderingen met zich mee en alleen dat vraagt al veel van onze ‘Alpinisten’. We moeten dus een goede balans vinden tussen wat we willen – ook op het gebied van leren en ontwikkelen – en de tijd die we hiervoor willen en kunnen nemen.”

De keuze voor Opleiding.nl

De oplossing voor het zo laagdrempelig mogelijk maken van leren en ontwikkelen binnen Alpina Group werd gevonden in het opzetten van een online platform: de AlpinAcademy. En daar kwam Opleiding.nl in beeld. Waldo: “Met de gedachte om vanuit Alpina Group een AlpinAcademy op te zetten, gingen we gesprekken aan met NCOI. Zij brachten ons in contact ” De AlpinAcademy is intussen een feit en Waldo is tevreden met het uiteindelijke resultaat. “Het feit dat wij leren en ontwikkelen zo laagdrempelig mogelijk kunnen maken met behulp van dit mooie online platform, is een mooie stap vooruit.

Benieuwd wat Opleiding.nl voor jouw organisatie kan doen?

Boek nu een vrijblijvende demo en ontdek hoe het platform van Opleiding.nl werkt. Je kunt direct al je vragen stellen aan onze experts.

Boek een demo
“Opleiding.nl heeft ons prima geholpen bij de realisatie van onze eigen online leeromgeving waardoor leren en ontwikkelen voor onze medewerkers echt laagdrempeliger is geworden.”
Waldo Consen (Alpina Group)

Waldo Consen

HR-directeur

Overige cases

Opleiding.nl en UWV stimuleren de werkhervatting van cliënten

Bekijk case
Jan-Willem de Bruin - UWV

Opleiding.nl en UWV stimuleren de werkhervatting van cliënten

Bekijk case
Jan-Willem de Bruin - UWV

Opleiding.nl en DeWerkgever werken samen aan duurzame inzetbaarheid

Bekijk case
Edward Belgraver