Opleiding.nl aan het woord

Organisaties ontwikkelen is mensen ontwikkelen

8 november 2023

Delilah Hesseling is strategisch accountmanager bij Opleiding.nl en voor haar heeft leren en ontwikkelen topprioriteit. Om het belang ervan aan te stippen, heeft ze een workshop 'L&D: top of mind in je organisatie' gegeven op het leerevent Learnfest 2023. Want, zo vindt ze, de ontwikkeling van de organisatie gaat hand in hand met de ontwikkeling van de medewerkers.

Patrick Honing

Content marketeer
Blog Opleiding.nl aan het woord met Delilah Hesseling

Bij Opleiding.nl zit leren en (persoonlijke) ontwikkeling in elke vezel van de organisatie. Iemand die dat haarfijn weet uit te dragen, is Delilah Hesseling. Zij is strategisch accountmanager bij Opleiding.nl en houdt zich dagelijks bezig met leren en ontwikkelen, zowel privé als zakelijk. Delilah gaf op Learnfest 2023 een interessante workshop over dit onderwerp voor HR- en Learning & Development (L&D)-professionals. We blikken met haar terug op deze succesvolle dag.

Leren en ontwikkelen op de kaart zetten

Als er iets is waar Delilah energie van krijgt, dan is het leren en ontwikkelen. Vanuit haar functie stimuleert ze het meer en beter gebruikmaken van ons platform. Het uiteindelijke doel is leren en ontwikkelen goed op de kaart zetten bij klanten, aansluitend op hun business ontwikkeling. Want, zo vindt Delilah, ontwikkelen als organisatie staat gelijk aan het ontwikkelen van de medewerkers. Ook voor Delilah zelf is het onderwerp belangrijk. “Mijn hele leven heb ik naast mijn werk opleidingen gevolgd. Het zit wat dat betreft in mijn DNA. Recent heb ik de Post-HBO-opleiding Organisatie en Verandering bij ISBW afgerond. Nu ben ik een NLP zelfstudie bij NTI aan het doen en volg ik e-learnings van SkillsTown op gebied van AI.”

‘L&D: top of mind in je organisatie’ op Learnfest 2023

Om de passie over te brengen en organisaties te helpen, gaf Delilah op het samen met SkillsTown georganiseerde leerevent Learnfest 2023 een workshop over het op de kaart zetten van leren en ontwikkelen. De workshop heette ‘L&D: top of mind in je organisatie! Van dromen over een lerende organisatie naar concrete plannen’. Haar missie is het top of mind maken van leren en ontwikkelen in organisatie, maar haar droom is dat het ‘top of heart’ wordt . Dat L&D op een dusdanige manier geïntegreerd is in de organisatie, dat werk en leren in elkaar opgaan en de organisatie lerend verandert. In 2022 was Delilah ook op Learnfest en begeleidde toen een Skillswalk over het creëren van een leercultuur. “Alle interessante gesprekken die ik die dag had, motiveerden mij om een workshop te geven tijdens de volgende editie van Learnfest.”

Delilah op Learnfest 2023

Delilah met haar L&D-workshop op Learnfest 2023.

Workshop en lovende reacties

En dus gaf Delilah op Learnfest 2023 een workshop. Tijdens de workshop liet Delilah zien hoe je als HR-professional van het dromen van een lerende organisatie naar concrete plannen kunt komen. Daarbij is het belangrijk om te starten met een goede analyse van de huidige situatie. De strategie geeft aan wat er nodig is om naar de gewenste situatie te komen. Een beetje dromen geeft de nodige ambitie en inspiratie. Realiteit vorm je door goed te weten waar je organisatie zit qua volwassenheid in leren en ontwikkelen. Voor HR is het daarbij belangrijk om de cirkel van invloed te vergroten om je plannen daadkracht te geven. Zit je als HR-afdeling of -medewerker aan de directietafel of sta je op de menukaart? Delilah: “Het is mijn doel om HR in hun kracht te zetten, waarbij ik geloof dat elke medewerker het verschil kan maken.” Naast het geven van kaders liet Delilah op Learnfest ook deelnemers met elkaar in gesprek gaan, om zo ervaringen uit te wisselen over de uitdagingen in de organisaties. De reacties op de workshop waren zeer positief. Vooral de hoge mate van interactie afgewisseld met inzichten werd goed ontvangen. Deelnemers konden elementen uit de workshop direct toepassen in hun organisatie.

Blijven investeren in leren en ontwikkelen

Delilah gaat ook regelmatig op bezoek bij klanten. Zo geeft ze binnenkort de workshop ‘Ontwerp je ontwikkeling’ bij een van onze klanten. Het doel is om jonge werknemers tot 30 jaar te motiveren om eigen regie te nemen op hun eigen ontwikkeling  Delilah vindt het erg belangrijk dat organisaties zich op L&D focussen. “Dit is nodig om werkend Nederland werkbaar te houden. Er zijn grote tekorten in verschillende branches. Functies veranderen snel van inhoud door veranderingen in de maatschappij. Om als organisatie wendbaar te blijven binnen alle veranderingen is leren en ontwikkelen in mijn ogen onmisbaar. Lerend veranderen als organisatie is wat mij betreft cruciaal voor het voortbestaan van die organisaties. Mijn droom is om leren en ontwikkelen het kloppend hart van elke organisatie te maken.”

Zelf aan de slag met leren en ontwikkelen?

Als opleidingsintermediair zijn we dagelijks bezig met leren en ontwikkelen en helpen we organisaties hiermee. In een eerder blog kun je lezen wat een opleidingsintermediair kan betekenen voor organisaties. Wil je leren en ontwikkelen op de kaart zetten in jouw organisatie? Wij helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en ontmoet onze professionals. Zij vertellen je graag alles over leren en ontwikkelen!